Beauty

Ten Mixt: 3 produse must-have pentru exfoliere

Am revenit cu un articol legat de îngrijirea tenului, un subiect despre care aș putea să vorbesc 3 zile fără să mă poți opri. În același timp, voiam să vă anunț și că am fost nominalizată la Digital Divas, categoria Young Divas în Beauty Blogging. Dacă vă place activitatea mea și apreciați munca mea din online, aș fi mai mult decât fericită dacă m-ați vota AICI. Dacă aveți favorite și la celelalte categorii, feel free to vote for them too. Vă pup și vă mulțumesc!

Digital Divas

Acum, să revenim la skincare

Orice tip de ten are nevoie de exfoliere, pentru a îndepărta celulele moarte și alte impurități care se acumulează constant pe pielea noastră. Nu știu ce m-aș face dacă nu aș folosi produse pentru exfolierea tenului, dar cu siguranță acesta ar arăta mult mai rău și mai încărcat. Știu că multe dintre voi săriți peste acest pas, așa că azi vorbim despre importanța exfolierii periodice și cum ne ajută ea să ne menținem tenul curat.

De ce avem nevoie de o exfoliere periodică a tenului?

Exfolierea tenului nu numai că te scapă de celulele moarte, dar le ajută și pe cele sănătoase să se dezvolte. În același timp, scapi și de punctele negre de la suprafața tenului și poți preveni apariția coșurilor. Rezultatul nu este decât unul pozitiv, deoarece capeți o piele catifelată și luminoasă. E cineva care nu își dorește așa ceva?:)

În rutina mea, am mereu grijă să folosesc produse pentru exfoliere. Și nu pentru că „așa se face”, ci pentru că am observat că au un rol esențial în îngrijirea tenului.

Tipuri de exfoliere

Este bine să ai în vedere faptul că există mai multe tipuri de exfoliere: mecanică și chimică. Cea mecanică se realizează cu ajutorul unor produse care conțin particule abrazive, iar cea chimică se realizează în general în cadrul unui cabinet de specialitate și se folosesc produse care conțin acizi slabi. O formă de exfoliere chimică e reprezentată de peelingurile faciale, însă aceasta este o metodă invazivă și poate produce iritații.

Pentru că industria cosmetică a evoluat destul de mult, în prezent avem mai multe variante dintre care putem alege atunci când vrem să ne exfoliem tenul. Astăzi o să îți povestesc puțin despre 3 produse diferite pe care eu le-am inclus în rutina mea și pe care le folosesc în funcție de nevoile pe care le am.

Rutina mea de exfoliere

Dimineața, înainte de orice altceva, dar și seara, eu folosesc un gel exfoliant de la -417 cu particule fine pentru a mă asigura că am curățat bine tenul și am îndepărtat orice urmă de machiaj de pe ten. În acest caz, este vorba despre o exfoliere delicată, pentru că nu am nevoie de un produs agresiv. Tocmai din acest motiv folosesc gelul exfoliant zilnic. În plus, el poate fi folosit și ca demachiant.

Următoarele două produse le alternez. În funcție de cum îmi simt tenul în perioada respectivă, folosesc un scrub pe bază de zahăr și semințe de kiwi pentru îndepărtarea punctelor negre – L’Oreal Smooth Sugars Scrub – și o mască exfoliantă cu argilă roșie tot de la L’Oreal, Pure Clay Exfo Mask.

Scrubul are în componență 3 tipuri de zahăr și se aplică pe pielea uscată și demachiată. Îl folosesc cam de 3-4 ori pe lună și îl aplic chiar și pe buze pentru exfolierea acestora. Una peste alta, îmi place mult pentru că îmi lasă tenul foarte catifelat :).

Masca exfoliantă cu argilă roșie este momentan masca aceea la care apelez când chiar nu se mai poate și îmi simt tenul încărcat. E că un fel de detox pentru mine :D. Deși conține particule abrazive, nu mi-a agresat pielea în vreun fel. Ea ajunge pe tenul meu cam de 2 ori pe lună.

După cum cred că ai remarcat deja, mi-am creat o adevărată rutină de exfoliere, cred că e una din părțile mele preferate din rutina de skincare :)). Însă chiar am un ten care cere asta. Cel mai important este să găsești acele produse care se potrivesc tenului tău.

Sper că v-au fost de folos micile mele „secrete” :D. Tu urmezi o rutină de îngrijire?

Stay Beautiful,

Maria ♥

Nu in ultimul rand, multumesc @vladmariusgabi for these amazing pics❤️ You should follow him!

Un comentariu

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: