Beauty

5 lucruri de făcut înainte de programarea la machiaj

Processed with VSCO with hb1 preset

Am observat că multe femei au așteptări foarte mari, atât de la machiaj cât și de la make-up artist, lucru care nu mi se pare rău deloc, până într-un punct. Să ne înțelegem din start, nu sunt aici să judec preferințele nimănui. Din punctul meu de vedere, dacă pe tine ca femeie te încântă un machiaj subtil – go or it, iar dacă vrei să ai parte de transformarea vieții tale și vrei să te confunde lumea pe stradă cu Kim Kardashian sau J.Lo – again, go for it. Eu cred că femeile ar trebui să opteze pentru stilul de machiaj care le face să se simtă bine în pielea lor, evident, sfătuite și de un make-up artist în același timp, că de asta suntem aici. Asta așa, ca un mic intro. Stop judging other women. Not cool.

Acum să trecem la partea interesantă. Oare trebuie să faci ceva înainte de machiaj? Sunt sigură că nu multe persoane se întreabă asta și nu mulți make-up artiști își sfătuiesc clientele să facă anumite lucruri.

Demachiere

Trebuie să recunosc, chiar am cliente cuminți (thank you girls) care ori se gândesc la mine înainte de machiaj, ori pur și simplu li se pare normal să nu vină machiate la…machiaj. Dacă stăm să ne gândim puțin, chiar e normal. Și nu, nu e vorba despre faptul că aș face un efort în plus pentru acest pas, însă este un proces „stresant” pentru ten, mai ales dacă pe ten sunt produse rezistente la transfer (fond de ten, mascara, ruj) și dacă este vorba despre un ten sensibil, care se irită mai repede.

Exfoliere

Indiferent de produsele folosite (profesionale, high-end) ele nu vor funcționa niciodată pe un ten neîngrijit la nivelul maxim pentru care au fost concepute. Prin urmare, dacă vrei să te asiguri că tenul tău va arăta perfect în urma ședinței de makeup, folosește un scrub sau un gel exfoliant cu o zi înainte.

Hidratare

Un ten hidratat este baza machiajului. De aici pleacă totul, inclusiv felul în care arăți la final și uneori influențează chiar și rezistența machiajului. Este adevărat că la partea asta putem lucra puțin și la fața locului (eu de exemplu întotdeauna mă ocup de hidratarea tenului înainte de începerea machiajului), însă un ten hidratat din timp, pe care aplici zilnic cremă, este foarte ușor de recunoscut. Believe me!

Sprâncene

În cazul în care nu ai ajuns încă la pensat și te aștepți să te rezolve make-up artistul, să știi că nu toți make-up artiștii pensează. Așa că cel mai bine e să te informezi din timp în legătură cu acest subiect.

Alergii

Toate detaliile legate de alergii sau probleme ale pielii ar trebui să le discuți cu make-up artistul înainte de programare, deoarece în unele cazuri acesta este obligat (din motive ce țin de igienă) să te refuze. Chiar dacă ne dezinfectăm „instrumentele” între programări, există anumiți microbi care se pot transmite mai departe prin contactul cu acestea, astfel make-up artistul riscă să arunce la gunoi tot arsenalul, which is not cool.

Și nu în ultimul rând, nu întârziați. Cred că deja este evident de ce, așa că nu voi insista pe acest subiect :D. Acestea fiind zise, exfoliați-vă tenul cu o zi înainte, nu uitați de hidratare și nu mergeți la machiaj deja machiate.

Stay Beautiful,

Maria ♥

Un comentariu

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: