Beauty

Cum alegi un blush potrivit?

Recunosc, cândva am declarat undeva pe aici, scris și în mod public, că nu sunt o mare fană a blush-ului. Aparent people do change și pe parcurs a început să îmi placă, așa am ajuns să scriu acest articol, pentru că, mai nou, am început să capăt o mică obsesie pentru acest produs și mă trezesc pe diverse site-uri adăugând blush peste blush în coșul virtual. Am mai vorbit pe blog si despre conturarea si iluminare tenului, dar azi suntem aici ca să vorbim despre treaba asta foarte serioasă. Cum alegi un blush potrivit?

La fel ca în cazul oricărui produs, un fard de obraz trebuie să ți se potrivească, altfel riști să fii comparată cu niște lucruri care te asigur că nu ai vrea vreodată să fie asociate cu machiajul tău. Drept urmare, atunci când vrei să adaugi încă un fard de obraz la colecție, trebuie să ții cont de subtonul pielii tale, tipul tenului dar și efectul pe care vrei să îl obții.

Blush cremos sau compact?

Totul se reduce la efectul pe care îl cauțiașa  alege-l pe cel care ți se potrivește ție mai bine. Un blush cremos poate avea un finish puțin mai subtil și natural decât varianta pudră, deoarece îl poți difuza în piele mult mai bine cu ajutorul unui burețel Beauty Blender. Un blush cremos se aplică întotdeauna peste fondul de ten, înainte de pudră.

Ce nuanțe ți se potrivesc in funcție de subtonul pielii:

SUBTON CALD: nuanțe calde de corai, bronz, maro, piersică

SUBTON RECE: nuanțe subtile de roz pal, pastelat, baby pink, bej

Mat sau satinat?

În general, orice textură satinată sau sidefată va scoate în evidență imperfecțiunile. Dacă în zona pomeților ai probleme cu acneea, pori foarte dilatați sau imperfecțiuni reliefate, îți recomand să alegi un blush cu finish mat, pentru că sunt convinsă că nu vrei să atragi atenția asupra micilor imperfecțiuni.

Cu ce pensulă aplici fardul de obraz?

Pensula potrivită o alegi în funcție de textura produselor care urmează a fi aplicate. În general, produsele prăfoase, precum fardul de obraz presat, pudra compactă sau fardul de pleoape, se aplică folosind pensule din păr natural, în timp ce pentru produsele cremoase poți folosi pensule din fibre sintetice. Pensula ideală pentru blush o poți alege în funcție de mărimea pomeților tăi, astfel încât aceasta nu ar trebui să fie nici prea mică, dar nici la fel de mare precum pensula de pudră.

2 comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: