Beauty

De ce am ales mărirea buzelor cu acid hialuronic

“Dacă o să fie prea mari? Sau și mai asimetrice? Doare rău? Sau dacă fac noduli? Oare se simt dubios după? La cine să merg?”…cam astea erau întrebările care îmi treceau prin cap ori de câte ori mă priveam în oglindă și mă gândeam la mărirea buzelor cu acid hialuronic. Voiam niște buze mai pline, mai juicy, dar frica de procedură în sine se instala în mintea mea în mai puțin de 2 secunde.

Fiind make-up artist, știam deja toate trucurile posibile pentru a păcăli ochiul și pentru a crea o iluzie optică la nivelul buzelor. Însă, după ceva timp, parcă minutele în șir pe care le petreceam pentru a obține rezultatul dorit nu mai erau de ajuns. Voiam să știu cum e să mă trezesc cu o pereche de buze perfecte, să le dau doar cu gloss și să fie suficient. Începea deja să devină un complex, în mod special buza superioară, care era destul de subțire și asimetrică.

Frica de rezultatele exagerate, plastice și cu un aspect fals pe care le vedeam și încă le văd pe Instagram mă ținea și mai mult pe loc, nu îmi imaginam decât cât de groaznic ar fi să apelez la mărirea buzelor cu acid hialuronic și să ajung să arăt ca în pozele pe care le catalogam drept fail-uri.

Totuși, într-o zi mi-am făcut curaj și am zis gata, o fac. Am ajuns în cabinetul doamnei doctor Amalia Anghel (Skinmed Clinic) printr-o recomandare. Am vrut să știu părerea unui specialist, ce ar îmbunătăți și ce nu. Ca reper și dorință personală, eu voiam să am niște buze  “uite așa, să arate ca atunci când sunt machiate, dar fără machiaj”.  Mi-a explicat că o astfel de procedură este întotdeauna personalizată pentru fiecare pacientă, iar în cazul meu, asimetriile de la nivelul buzei superioare erau principala “problemă” de rezolvat. Zis și făcut, peste câteva zile eram deja programată.

Cu o seară înainte aveam niște emoții pe care nu puteam să le descriu, dar se citeau pe fața mea. Și nu pentru că nu aveam încredere în Amalia, ci pur și simplu era frica de experiență în sine.

Cum decurge procedura de mărire a buzelor cu acid hialuronic

Ce se întâmplă și cât durează? Va lămuresc imediat. La început, mi s-a aplicat o cremă anestezică timp de 15-20 minute, după care țin minte că aveam buzele foaaaarte amorțite și nu mai simțeam mare lucru.

Apoi a început distracția. De durut, m-am lămurit singură că nu doare în adevăratul sens al cuvântului. Înțeapă puțin, că doar îți bagă un ac în buze, nu te gâdilă, dar senzația este foarte suportabilă.

Știu că m-am concentrat pe respirație, m-am gândit la orice altceva în afară de ace și am încercat să mă relaxez. Câteva minute mai târziu, vreo 10 dacă nu mă înșel, eram gata.

Și nu că sunt ale mele, dar erau perfecte. După câteva ore, au început să se umfle destul de mult, ceea ce Amalia mi-a spus că este normal, urmând să revină la forma finală în 2-3 zile. Am avut grijă să beau multă apă, să aplic gheață local și să le mențin hidratate, iar a două zi inflamația deja începea să se retragă. Am avut la îndemână mereu masca de buze Laneige – Lip Sleeping Mask, pe care o ador și v-o recomand (mai ales overnight – e genială) pe care am aplicat-o ori de câte ori simțeam că nu am ceva hidratant pe buze.

Țin minte că la început le simțeam puțin altfel, dar după câteva zile arătau și se simțeau ca parte din mine. M-am ales cu o mică vânătaie pe buza superioară, care a dispărut după aproape 7 zile.

Mărirea buzelor cu acid hialuronic a fost un lucru pe care mi l-am dorit mulți ani, iar acum sunt extrem de fericită că am făcut asta pentru mine în sfârșit.

Cat timp se mentine rezultatul

Din discuțiile purtate, am înțeles că depinde foarte mult de substanța injectată și de calitatea acidului. În cazul meu, s-a folosit 1ml de acid hialuronic Juvederm Volift, care se presupune că ar trebui să reziste între 6 și 12 luni. Știu că organismul fiecăreia este diferit și durata efectului acidului hialuronic injectat variază în funcție de capacitatea naturală a fiecăruia de a produce acid hialuronic propriu, de gradul de hidratare sau de metabolism, așa că prefer să nu îmi fac speranțe din prima în legătură cu durata efectului. O să văd pe pielea mea când ar trebui să merg pentru reinjectare. Will keep you updated.

Aici puteti consulta lista de preturi pentru aceasta procedura, cu mentiunea ca aveti 25% discount la dr. Amalia Anghel daca mentionati ca veniti din partea recomandarii mele :).

În concluzie…nu, nu doare rău, nu am noduli, nu am duck-lips, nu se simt dubios, asimetriile sunt istorie, iar cu dr. Amalia Anghel am comunicat perfect din prima și mi-a făcut fix buzele la care visam.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: