Beauty

De ce nu vorbim despre cancer

Îmi place să fiu mereu informată, indiferent că e vorba despre machiaj, fashion, skincare, păr și nu în ultimul rând sănătate. Chiar dacă nu mă laud cu cel mai sănătos stil de viață din lume sau cea mai echilibrată alimentație, ori de câte ori prind ocazia stau de vorba cu prietena mea Alina care e studentă la Medicină și pe care o terorizez mereu cu diverse întrebări.

Cancerul de sân a fost mereu una din problemele care m-au preocupat, poate și pentru că am avut în familie un caz de acest gen și nu am apucat să cunosc un membru important al familiei. Cu siguranță nu este cel mai plăcut subiect din lume, însă este o realitate pe care multe femei încă refuză să o accepte și să o prevină. De asta nu vorbește nimeni despre cancer. Pentru că e dureros și trist, insă doar atunci când nu îl depistezi la timp.

Pe 8 Mai am avut ocazia să particip la un eveniment organizat de Fundația Renașterea, în cadrul căruia s-a discutat despre alimentație și prevenția cancerului în rândul femeilor. Da, cancerul poate fi prevenit și cazurile detectate din timp (vorbim despre stadiul I și II) sunt vindecabile. Peste 60.000 de femei din România mor anual din cauza acestei boli, iar dacă te gândești că 60.000 de persoane înseamnă cam câți locuitori are un orășel din țara noastră…imaginează-ți cam cum ar fi să dispară câte un oraș de pe hartă în fiecare an.

Deoarece cancerul este o boală asimptomatică în primele faze, adică simptomele nu sunt întotdeauna vizibile, este bine să te informezi și să îl previi prin efectuarea analizelor de specialitate, iar prima metodă prin care poți poți afla la timp dacă ești sau predispusă la această boală este testul Papanicolaou, in cazul cancerului de col uterin. În România, peste 90% dintre femei nu au efectuat niciodată analize medicale în vederea depistării cancerului de sân, așadar 90% dintre cazurile noi sunt diagnosticate în stadiile avansate (III și IV).

Branduri precum Melkior și Cosmetic Plant s-au alăturat deja acestei cauze, iar dacă vrei să te implici și tu, o poți face participând la Race for the Cure, cea mai renumită cursă de informare și strângere de fonduri pentru cancerul de sân, din lume. Desfășurat la nivel internațional, RACE FOR THE CURE a ajuns la peste 150 de curse, cu peste 1.6 milioane de participanți și reprezintă un prilej de a reaminti femeilor că cel mai bun tratament este prevenția. Stai liniștită, nici eu nu sunt o mare fană a alergatului, dar nu trebuie să îți placă să alergi ca să participi, pentru că evenimentul e împărțit în 3 curse: alergare 5 km (competiție alergători) Fitness Walk 5 km (plimbare pentru persoane de toate vârstele) si Fun Walk 1 km, adică o simpla plimbare puțin mai scurtă. Mai multe detalii despre participare gasesti aici.

Sper să ne vedem în număr cât mai mare pe 9 Iunie în Parcul Herăstrău!

Stay Beautiful. Inside & Outside

Maria ♥

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: