Beauty

Gene false: tipuri de gene si aplicarea acestora

gene false
gene false

Dacă e ceva ce chiar schimbă aspectul unui machiaj, acel ceva e reprezentat de gene false. Am zis-o. Dar nu vorbesc despre orice tip de gene, pentru că la un mic search pe Sfantul Internet găsim mai multe feluri de gene false: unele au un aspect extraordinar de fals, în timp ce altele se confundă lejer cu niște gene naturale și oferă un aspect armonios. Da, niște gene false nepotrivite pot strica rapid aspectul unui machiaj reușit. Am tot văzut cazuri de genul ăsta, așa că mi s-a părut util să vorbim despre gene false, fiind niște accesorii pe care le poartă în ce în ce mai multe femei.

gene false
ForeverLash Romania Soft Demi Wispies #25

Smocuri sau bandă?

Aici lucrurile devin subiective și țin strict de gusturile fiecăreia. Personal, eu aplic genele false în funcție de machiajul pe care îl realizez, în funcție de câtă intensitate mai am nevoie la nivelul ochilor pentru a obține efectul pe care îl caut. Nu există o rețetă standard, însă, personal, mă obosesc foarte tare machiajele încărcate, peste care se adaugă și o pereche de gene false mega-dese și curbate până la cer. Nu înțeleg de ce încă se procedează astfel, dar nici nu încerc să aflu. De cele mai multe ori prefer genele smocuri, cât mai naturale, in special pentru clientele care sunt mirese.

gene false
ForeverLash Romania Demi Wispies OMG #30

Ca să mă întorc la subiect, recomand atât genele smocuri (fără nod) cât și genele bandă. Ce-i drept, dacă nu ai avut prea multă treabă cu aplicatul genelor până acum (atât ca pasionată de machiaj, cât și ca makeup artist), genele bandă sunt o opțiune care te scapă de niște nervi în plus. Just putting it out there! 😀 Alegerea genelor false trebuie făcută în funcție de machiaj, însă acestea nu trebuie să eclipseze machiajul ochilor, ci doar să îl completeze.

Gene false din păr natural sau gene false din fibre sintetice?

Din propria experiență, pot spune că genele false din păr natural sunt cele mai potrivite, deși am încercat și câteva gene mai „evoluate” din fibre care imită foarte bine firul de păr natural și nici acelea nu m-au dezamăgit.

Pentru că tot am vorbit despre gene, am și câteva recomandări, adică produse pe care le-am folosit sau le folosesc în continuare cu drag, care se aplică ușor și pot fi refolosite (în cazul genelor bandă pt uz personal).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maria Stefan (@mariastefan.makeup) on

Genele de la ForeverLash România sunt testate de mine de curând și m-au impresionat plăcut încă de la prima aplicare. Modelele bandă sunt flexibile, arată foarte natural (în funcție de modelul ales), și pot fi aplicate de mai multe ori (am câteva favorite pe care le folosesc pentru machiajele pe care mi le fac și încă se mențin in formă). La capitolul diversitate, cei de la ForeverLash stau foarte bine, pentru că au o gama extinsă de gene false, atât bandă cât și individuale.

Dacă ar fi să fac un top cu preferatele mele și genele false pe care le recomand de la ei, acesta ar arăta cam așa:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maria Stefan (@mariastefan.makeup) on

Now, for my fellow makeup artists! Mi-a plăcut tare mult faptul că cei de la ForeverLash au și un discount pentru makeup artiști. În funcție de cantitatea comandată, comenzile beneficiază de 30% reducere pentru makeup artiștii care dovedesc că profesează în domeniu. Mai multe detalii găsiți aici.

Tot la capitolul recomandări intră și genele de la Melkior (cele individuale, fără nod), Boys’N’Berries (modelele Selene, Gaia, Athena), Ardell, Mink Lash (din păr de nurcă, pentru iubitoarele de volum intergalactic) sau Andra’s Wink.

Personal, sunt o mare fană a genelor de tip wispies (cred că ați remarcat deja), mi se pare un model care avantajează pe toată lumea.

Aplicarea genelor false

În primul rând, genele false se aplică întotdeauna după ce am terminat machiajul.

  1. Începe prin a scoate genele din cutie, trăgându-le ușor în jos și nu dezlipind direct banda. Astfel nu riști să le rupi.
  2. Probează genele (fără lipici) și observă dacă banda (lungimea ei) este potrivită pentru forma ochilor tăi. Privește înainte în oglindă, iar dacă observi că exteriorul genelor false se curbează în jos, înseamnă că este cazul să scurtezi (cu ajutorul unei foarfece) banda, pentru a evita efectul de ochi descendenți. 
  3. Aplică lipici pe banda genelor false și lasă lipiciul să se usuce timp de 30-40 de secunde. Privește în jos într-o oglindă, aplicând genele false de sus, centrează-le cât mai aproape de linia naturală a genelor, fixează mijlocul apoi extremitățile.
  4. Rimelează genele pentru a le împreuna cu cele false și pentru a reda un aspect natural și uniform.

And that’s it! Sper că v-au fost folositoare informațiile, iar dacă aveți orice dilemă știți că mă găsiți zilnic pe contul meu de Instagram. Va puuup!

 

Stay Beautiful,

Maria

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: