Beauty

Machiaj inspirat de Festivalul de Film de la Cannes

Processed with VSCO with hb1 preset

machiaj

Două evenimente au fost super trending în perioada asta, Festivalul de Film de la Cannes și nunta regală, iar pentru că despre machiajul lui Meghan Markle încă nu pot spune prea multe, m-am gândit să vă arăt propunerea mea de machiaj potrivit pentru red carpet.

Simplitatea și eleganța au fost cuvintele cheie pentru machiajele pe care le-am văzut la Cannes, așa că am realizat un machiaj simplu, purtabil, cu produse accesibile și ușor de reprodus, care sper să vă placă.

Glowy Skin

Pentru machiajul feței am început cu un fond de ten cu acoperire medie, L’Oreal True Match în nuanța 2R/2C, (căruia i-am făcut deja un review aici). L-am aplicat cu ajutorul unei pensule kabuki prin mișcări circulare și am revenit cu produs în zonele în care am simțit nevoia de mai multă acoperire. Mai departe, pentru zona cearcănelor, am aplicat o combinație între concealerul Maybelline Fit Me și Maybelline Age Rewind, apoi am fixat totul lejer cu pudra translucidă L’Oreal True Match Minerals.

machiaj

Am vrut să pun accentul pe luminozitate, astfel conturarea tenului și machiajul ochilor au fost realizate cu aceleași produse, paleta L’Oreal La Vie En Glow împreună cu bronzerul theBalm Bahama Mama.

Pentru un aspect ușor sculptat al feței am folosit nuanța 04 Bronze Glaze, nuanța 03 Pink Pearl că blush și nuanța 02 Oh My Gold ca highlighter.

Fierce Eyeliner

Machiajul ochilor este foarte simplu, am aplicat în pliul pleoapei și pe linia genelor inferioare bronzerul Bahama Mama împreună cu nuanța 04 Bronze Glaze și le-am difuzat spre tâmple, iar pe pleoapă mobilă am aplicat Oh My Gold. Pentru the final touch am folosit tușul theBalm Schwing (e super util persoanelor care de descurcă mai greu cu trasarea liniilor perfecte), pe care l-am prelungit puțin și în colțul intern al ochilor. Tot în colțul intern am folosit nuanța Oh My Gold pentru a da și mai multă luminozitate privirii, iar pe linia apei am folosit un creion bej.

 

machiaj

TIPS & TRICKS: Pentru a obține linia perfectă de tuș, privirea trebuie să fie înainte. Începeți cu trasarea primei codițe, printr-o linie ușor înclinată, apoi uniți prima linie cu zona în care începe pliul pleoapei, astfel se formează un triunghi. Mai departe trebuie doar să trasați și linia de pe pleoapă mobilă pe care o uniți cu „triunghiul” & you’re done :D.

La capitolul sprâncene nu m-am chinuit prea tare, pentru că am vrut să pâră cât mai naturale, așa că doar am desenat câteva fire de păr folosind o pensulă subțire de tuș și paleta Freedom PRO HD Brow Palette în nuanța Medium Dark.

Ca în cazul oricărui machiaj clasic, nu putea să lipsească rujul roșu, eu am folosit L’Oreal Color Riche Shine in nuanta Insanesation, care avea de fapt finish strălucitor dar nu mi-a plăcut atât de tare efectul, așa că l-am transformat într-un ruj mat.

Toate produsele folosite le găsiți pe Notino.ro și vestea bună e că au o reducere de 20% valabilă pentru toate produsele de machiaj Loreal. Trebuie doar să folosiți codul „cannes20ro” la finalizarea comenzii.

 

Stay Beautiful,

Maria ♥

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: