Beauty

Manichiura cu Bio Sculpture Gel | Alternativă vegană pentru unghii sănătoase

 

Propun să stabilim ceva din start: mă pricep mânuiesc o pensulă și sunt extrem de minuțioasă atunci când vine vorba de realizarea unui machiaj, dar cu unghiile e cu totul și cu totul altă poveste. Oricât aș încerca, nu sunt în stare decât să îmi fac pedichiura singură, și nici cu ea nu mă prea mândresc.

Prin urmare, am recurs la cea mai simplă metodă de a avea unghii pretty pentru o durată mai mare de timp – oja semi-permanentă. Toate bune și frumoase, până m-am ales cu niște unghii naturale extrem de subțiri, după o perioada lungă în care mi-am aplicat ojă semi.

Stăteam de vorba cu o prietenă fix pe tema asta și cât timp mă plângeam de unghiile mele, ea m-a întrebat dacă am încercat manichiura cu Bio Sculpture Gel. Sincer, nu mai auzisem în viață mea de acest termen, dar la un mic search pe Google am aflat că există de câțiva ani și la noi. Am mai aflat că manichiura cu Bio Sculpture Gel este o manichiură tratament care are la baza extract din trestie de zahăr, vitamine esențiale și ingrediente obținute din plante. Manichiura cu Bio Sculpture Gel rezistă până la 3-4 săptămâni și se diferențiază prin faptul că nu agresează în niciun fel unghia, deoarece nu conține acrilici, acetonă, toluene şi practic nicio substanţă dăunătoare.

Manichiura cu Bio Sculpture Gel: alternativă vegană pentru unghii sănătoase

Nu mi-a trebuit foarte mult timp să mă și programez pentru o manichiură de genul ăsta, renunțând astfel la oja semi-permanentă. În București, există puține locuri în care se aplică Bio Sculpture Gel, fiind nevoie de un training special în acest sens. Eu am ales The Bar Salon, pentru că e relativ aproape de mine (în Promenada Mall, la nivelul -1) și auzisem multe păreri bune legate de manichiură cu Bio Gel realizată la The Bar. M-am gândit să împart cu voi experiența mea cu acest gen de manichiură, pentru că după 5 ședințe pot să declar că nu m-aș mai întoarce la oja semi-permanentă.

 

 

Tot procesul durează în jur de două ore, timp în care se curăță unghia și cuticula, folosind instrumente speciale. Ceea ce mi se pare interesant e că pregătirea unghiei se face „pe uscat”, adică nu implică lăsatul mâinilor la „înmuiat” în apă. Am fost curioasă de ce se întâmplă treaba asta, iar Cristina mi-a explicat că astfel unghia nu reține atât de multă apă în exces, iar curățarea cuticulei este mult mai precisă. Ce-i drept, Cristina are și extrem de multă răbdare, iar până să ajung la ea nu cred că mi-a mai curățat cineva cuticula atât de frumos. De ce pun atât de mult accentul pe curățarea unghiilor? Pentru că, din punctul meu de vedere, o unghie curățată perfect înseamnă 50% din rezultatul final.

 

 

Apoi, urmează aplicarea unui strat subțire de tratament (nu necesită polimerizare, se usucă singur), peste care se folosește bază, culoarea dorită și glossul, toate fiind aplicate cu niște pensule speciale pentru manichiura cu Bio Sculpture Gel. Fiecare strat în parte se fixează prin polimerizare cu ajutorul unei lămpi UV și durează doar 30 de secunde. Tot procesul implică foarte multă precizie, atenție la detalii și răbdare, însă chiar merită.

Îndepărtarea gelului se face cu ajutorul unui remover și nu se folosesc pile sau buffere care agresează unghia.

Sunt convinsă că vreți să știți concret ce m-a făcut să renunț la ojă semi-permanentă, așa că o să încerc să fac un rezumat mai jos cu diferențele pe care le-am observat, factori pro dar și contra manichiurii cu Bio Sculpture Gel.

  • După câteva aplicări unghia naturală se simte mai tare, mai rezistentă;
  • Finish-ul este mult mai lucios în cazul manichiurii cu Bio Sculpture Gel și nu se matuieste până la următoarea întreținere;
  • Textura este diferită, flexibilă, ușor cauciucată, lucru care permite gelului să se adapteze unghiei pe parcursul procesului de creștere;
  • Este o manichiură „vegană” care nu atacă unghia;
  • Unghiile arată perfect, nu mi s-a întâmplat niciodată până acum să îmi sară gelul sau să se desprindă;
  • Grosimea gelului este asemănătoare cu grosimea pe care o are și ojă semi-permanentă, efectul fiind foarte natural;
  • Un dezavantaj ar fi faptul că durează destul de mult, dar, din punctul meu de vedere, rezultatul final compensează timpul petrecut în plus.
  • Dacă aveți unghia foarte subțiată (așa cum o aveam eu) o să simțiți la prima ședința o senzație de căldură la nivelul unghiei cât timp ea se usucă la lampa. Am întrebat-o din nou pe Cristina dacă e normal și mi-a explicat că unghia mea, fiind foarte subțire, este mai sensibilă, însă senzația respectivă dispare după 2 ședințe (și așa s-a întâmplat).

Cum arată manichiura cu Bio Sculpture Gel după 3 săptămâni de la aplicare

manichiura cu Bio Sculpture Gel

Concluzia? Chiar recomand manichiura cu Bio Sculpture Gel oricărei femei care se confruntă cu exfolierea, deshidratarea, stratificarea sau subțierea excesivă a unghiilor. Cu siguranță e de încercat! Dacă treceți și voi pe la The Bar pentru acest serviciu, v-o recomand pe Cristina, she’s amazing.

Stay Beautiful, 

Maria ♥

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: