Beauty

Masterclass Ekaterina Poimtseva | Ce mi-a placut & ce m-a dezamagit

machiaj creativ ekaterina poimtseva

Prin luna mai am aflat  Şcoala de Makeup Cornelia Popescu organizează un masterclass de perfecţionare împreună cu Ekaterina PoimtsevaŞtiam  Ekaterina este câştigătoare a competiţiilor internaţionale de machiaj creativ, aşa  mi-am rezervat un loc pentru evenimentul din 6 iulie.

Am avut ocazia  testez pigmenţii Katrin Haruta, care au intrat recent pe piaţa din România. La prima vedere, pot spune  au o textură fină şi par  adere uşor pe piele. Am văzut multe nuanţe duo-chrome care mi-au făcut cu ochiul dar şi nuanţe intense de mov, verde smarald sau auriu pe care abia aştept  le încerc 😀

ekaterina poimtseva scoala de makeup cornelia popescu

Masterclass-ul a început în jurul orei 10 dimineaţa iar Ekaterina ne-a prezentat câteva demonstraţii de machiaje purtabile realizate în tehnica creionului, completate de pigmenţii Katrin Haruta si gene false din par de nurcă de la acelaşi brand.
Am aflat de câteva produse foarte interesante pe care vreau  mi le achizitionez şi eu. O  revin cu un update concret după ce le încercca   spun şi vouă dacă merită şi cum mi s-au părut 😀

ekaterina poimtseva scoala de makeup cornelia popescu

Ceea ce mi-a plăcut în mod deosebit a fost demonstraţia de machiaj creativ, care a fost întradevăr spectaculoasă. A fost foarte interesant  urmăresc cum Ekaterina construieşte un personaj care parcă prindea viaţă sub privirile noastre. Mi-a plăcut foarte mult acest machiaj. Rezultatul final îl puteţi vedea dacă daţi click aici. 

machiaj creativ ekaterina poimtseva

Ce nu mi-a plăcut şi nu am apreciat foarte tare a fost momentul în care Ekaterina ne-a dezvăluit câteva „secrete” de fotografiere a clientelor pentru a ne „pune în valoare” cât mai bine machiajele.

Nu mă aşteptam să aud cum un trainer internaţional îşi incurajează cursanţii sa folosească aplicaţii de editare precum YouCam Perfect, pentru a blura, modifica şi a manipula fotografia în aşa fel încât să ascundă orice imperfecţiune, por, sau textura pielii. Nu sunt de acord nici cu modificarea trăsăturilor naturale in programe pentru a ajunge la un rezultat mai bun, aşa cum s-a sugerat. Mi s-a părut nepotrivit şi foarte unfair să promovezi astfel de trucuri, mai ales pentru niste poze facute cu telefonul.

Partea de editare & retouching îi revine unui fotograf profesionist şi se aplică de cele mai multe ori pentru pozele de tip editorial şi aşa mai departe. Chiar si aşa, retouch-ul ar trebui sa fie minim, pentru că se presupune că make-up artist-ul este destul de bun incât sa nu fie nevoie de corecţii majore.

 nu se înţeleagă greşitsunt de acord cu editatea luminii şi a contrastului, mai ales atunci când facem poze cu telefonul, pentru  de cele mai multe ori acesta nu redă în totalitate culorile reale.

Urmăresc traineri ca Natalia Clima sau Natasha Shpak, care realizează transformari uimitoare doar din machiaj. Am apreciat mereu că nu işi blurează pozele şi nu se feresc de micile „imperfecţiuni” care ar putea rămâne in unele fotografii. Atunci când spun imperfecţiuni, in ghilimele, mă refer la un ten normal acoperit de makeup, care işi păstrează textura si volumul, pentru că aceste lucruri sunt naturale si le avem cu toţii 🙂

Revenind la subiect, cred că cea mai mare satisfacţie ca make-up artist o ai atunci cand poti executa un machiaj flawless şi nu simţi nevoia sa apelezi la programe. Dacă ţi se pare ca ar mai merge puţin blur si 10 filtre pe poză, inseamnă că ceva nu e ok. Din păcate, este la modă acest trend cu editarea excesivă a pozelor şi imi pare rau să văd că se promovează acest lucru din ce in ce mai mult.

In ansamblu, a fost o experienţă dragută. In zona de machiaj creativ exista foarte multă implicare si pasiune din partea Ekaterinei si asta se vede in rezultatul final al lucrărilor. Cât despre zona de beauty, nu am rămas foarte impresionată. Pe lângă partea cu editatul pozelor, care m-a intrigat foarte tare, am observat multe asimetrii pe care a incercat să le corecteze ulterior, dar tot au rămas vizibile.

Cam asta e părerea mea despre evenimentul din 6 iulie, sper sa rămân cu o impresie mai bună data viitoare, mereu e loc de mai bine 🙂 Azi am scris ceva mai mult faţă de cum v-am obisnuit dar sper că nu v-am plictisit 😀 Puteţi să mă urmăriţi pe Insta sau Facebook dacă sunteţi curioase sa vedeţi ce am mai făcut in ultima vreme si sper că v-aţi inscris la giveaway-ul in colaborare cu Joko Makeup Romania! 💖 Dacă nu, aflaţi aici despre ce e este vorba 😁


Sursă fotografii: Scoala de Makeup Cornelia Popescu 

4 comentarii

  1. Uiiii, esti de-o transparență uimitoare, de apreciat lucrul acesta! Putine persoane ar îndrăzni sa critice un personaj precum doamna Ekaterina. Imi place articolul, maniera in care e scris si sunt de acord cu tine 100%.Scriam mai multe dar sunt in miscare si in trafic :))La cat mai multe articole de genul acesta!!

    1. Iti multumesc Monica pentru feedback! 😀 Nu am scris articolul pentru a jigni sau a critica neaparat. Eu am platit acest masterclass si m-am dus acolo cu mare drag, probabil am avut si niste asteptari si mi se pare normal, atata timp cat te duci sa inveti de la oameni care predau arta machiajului. In acelasi timp nu am putut sa trec cu vederea greseli elementare (din punctul meu de vedere) si promovarea unor artificii care nu reflecta realitatea. Ma bucur ca ti-a placut articolul :*

  2. …ce sa zic?! Nu este ok sa editezi atat de mult, sincer..si sunt de acord cu tine…aceste editari se fac pentru reviste, mirese sau evenimente de genul asta…
    Adevarul este ca treaba cu editarea atat de multa, in asa mare masura, nu e deloc ok! Fetele tind sa creada ca X e perfecta, cand ea isi editeaza fata sa arate „perfect”/. De ce sa „vinzi” asta??? Iar daca esti urmarita pe Instastories, de ex, unde nu poti edita, se vor vedea diferentele…si sper ca oamenii sa deschisa ochii si sa nu mai viseze la perfectiunea „vedetelor”!

    1. Atata timp cat asta se promoveaza nu cred ca se va schimba ceva prea curand. Totusi sper sa fie doar un trend si la un moment dat sa se plictiseasca de masca de blur de pe fata :))

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: