Beauty

#MyFaves: De ce nu există cel mai bun eyeliner

Long time no see, știu, dar cred că îmi spăl puțin păcatele cu articolul ăsta pe care urmează să îl citiți-cel puțin eu așa sper. Nu e nevoie de prea mult research să vă dați seama că sunt o mare iubitoare de eyelinere, în orice formă vin ele. Ba nu, mint, pe cele cu pensulă le plasez undeva la sfârșitul preferințelor, pentru că pur și simplu mi se pare incomod să folosesc un eyeliner de genul ăsta. Bun, așadar, astăzi o să vă zic câteva cuvinte despre ce eyelinere am încercat eu până acum, care mi-au plăcut în mod special, la care am renunțat pe parcurs, dar și motivul pentru care eu cred că nu există cel mai bun eyeliner, unul universal pentru toată lumea.

Din punctul meu de vedere, un eyeliner bun (a se traduce prin „ăla pe care îl folosesc pentru că îmi iese codița aia super sharp) trebuie să îndeplinească două condiții: să fie rezistent și cât se poate de negru. Momentan îmi place să folosesc două tipuri de eyeliner, pe cel sub formă de cariocă și, bineînțeles, eyeliner gel.

De cele mai multe ori prefer să folosesc eyeliner de tip cariocă pentru machiajul meu, mi se pare mai simplu și rapid de mânuit, plus că am impresia că îmi oferă mai multă precizie. Aleg gelul atunci când machiez cliente, dar și în cazul ăsta se mai întâmplă să combin ambele variante.

Eu chiar cred că aproape oricine poate să poarte eyeliner. Spun aproape pentru că mai sunt și cazuri în care vârsta poate fi un impediment. Secretul stă doar în forma pe care o realizezi, deoarece în cazul unei pleoape căzute sau orice pleoapă care nu se încadrează în standardele acelea de perfecțiune pe care se învață eyeliner-ul în majoritatea școlilor de machiaj (a trebuit să zic asta, sorry not sorry) trebuie să te orientezi puțin și să think outside the box, nu să aplici un machiaj șablon.

THE LOVE LIST

Moving on, vă ziceam că am câteva eyelinere preferate, iar printre preferatele mele se află următoarele: NYX Epic Ink Liner, NYX Liner & Smudger și Benefit Roller Liner.

NYX EPIC INK LINER

La prima vedere pare un tuș obișnuit, de tip cariocă, însă ceea ce mi-a plăcut extrem de tare la el este că vârful său e format dintr-o multitudine de perișori aliniați și nu din burete, iar acest lucru îl face să reziste extrem de mult-chiar până la ultimul strop. Tot același vârf e super precis când vine vorba de sharp angles. Singurul lucru pe care nu l-aș recomanda în cazul lui ar fi aplicarea pe o pleoapă vizibil ridată la baza genelor.           View this post on Instagram                      

A post shared by Maria Stefan (@mariastefan.makeup) on Apr 23, 2019 at 8:49am PDT

NYX LINER & SMUDGER

Tot de la NYX îmi place mult și Liner & Smudger, e un eyeliner waterproof care rezistă în condiții extreme până îl demachiezi. Produsul nu vine cu o pensulă pentru trasarea liniei de eyeliner, însă recomand cu căldură o vizită la magazinele de pictură (de cele mai multe ori găsesc acolo pensule cu vârful foarte subțire, perfecte pentru eyeliner). Liner & Smudger mi se pare ideal pentru bază de smokey, pentru că se difuzează super ușor, dar și pentru o linie de eyeliner ușor blurry, așa cum am eu în poza de mai jos.           View this post on Instagram                      

A post shared by Maria Stefan (@mariastefan.makeup) on May 15, 2019 at 9:56am PDT

BENEFIT ROLLER LINER

De curând am făcut cunoștință cu Roller Liner, eyelinerul de tip cariocă de la Benefit. Aplicatorul este de tip burețel, însă nu mi s-a întâmplat până acum să se usuce (îl am de câteva luni bune) și funcționează la fel de bine în cazul în care vreau să obțin o linie de eyeliner super sharp.           View this post on Instagram                      

A post shared by Maria Stefan (@mariastefan.makeup) on Mar 11, 2019 at 9:21am PDT

Pe contul meu de Instagram (unde dacă nu mă urmăriți, o puteți face aici) se regăsesc cel mai des aceste trei produse, iar dacă mă urmăriți de ceva timp știți că îmi plăcea mult și eyelinerul gel Sleek Ink Pot, pe care am decis să-l înlocuiesc de curând cu NYX Liner & Smudger, deoarece mi se pare mai rezistent. Asta nu înseamnă că Ink Pot nu e un eyeliner gel bun, însă în cazul machiajelor care trebuie să reziste până la 24h prefer să mă bazez pe NYX.

Cât despre Inglot #77, vestitul eyeliner gel, a trecut și el prin mâinile mele, este un produs care își face într-adevăr treaba foarte bine, dar se usucă mult prea repede din punctul meu de vedere.

Așa cum v-ați dat seama deja, treaba ăsta cu eyelinerul este foarte subiectivă, ține foarte mult de preferințele personale, de stilul de lucru al fiecăreia, iar eu am vrut doar să vă spun ce funcționează pentru mine și ce folosesc eu cel mai des, pentru că primesc destul de des întrebarea asta „Care e cel mai bun eyeliner?”. Cel mai bun eyeliner e acela care rezistă multe ore la rând (de preferat până la demachiere) și pe care îl poți folosi cu ușurință.

Așa cum eu nu mă împac bine cu eyelinerele cu aplicator de tip pensulă, pentru că nu mi se pare că au un aplicator ideal, altcineva poate să le adore și să i se pară super ușor de folosit, sau poate că există persoane cărora li se pare super dificil să lucreze cu eyelinerul gel și preferă un eyeliner de tip cariocă. We’re all different. So, ladies, e de testat :D. Însă sper să vi se potrivească măcar 1-2 dintre cele enumerate de mine.

Stay beautiful,

Maria

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: