Beauty

Uleiul de cocos: 8 beneficii pentru par & corp

Uleiul de cocos a devenit foarte popular în rândul femeilor care sunt în continuă căutare de produse naturale multifuncţionale. Astăzi o vorbesc puţin despre 8 întrebuinţări ale uleiului de cocos pe care toate femeile ar trebuie le cunoască

♥ Enjoy!

1. Exfoliant

Poţi îţi creezi un exfoliant pentru corp chiar la tine acasă! Tot ce trebuie faci este combini în părţi egale zahăr şi ulei de cocos până ajungi la cantitatea dorită, apoi adaugă uleiuri esenţiale şi foloseşte amestecul obţinut ca exfoliant de corp.

2. Hidratare

Uleiul de cocos este foarte benefic pentru piele, previne acneea şi hidrateaza pielea în profunzime. Îl poţi folosi pe întregul corp pentru hidratare dar şi pe ten pentru a preveni apariţia ridurilor.

3. S.P.F.

Ştiai uleiul de cocos blochează razele UV cu până la 30%? Acesta regenerează şi asigură protecţia pielii împotriva radiaţiilor ultraviolete ce pot cauza arsuri şi îmbătrânirea prematură a pielii… Nobody wants that 😀

4. Balsam tratament pt păr

Uleiul de cocos poate fi folosit şi pentru păr, ca un tratament pre-şamponare. Acoperă părul cu ulei de cocos cu o seară înainte de a face duş şi concentrează-l mai mult spre vârfuri pentru a obţine un luciu sănătos dar şi pentru a diminua efectul de vârfuri despicate (dacă este cazul). Combate chiar şi mătreaţa şi orice iritaţie de la nivelul scalpului.

5. Balsam pentru buze

Dacă ai rămas fără balsam de buze, nu te panica. Poţi mixa 1-1/2 linguriţa ulei de cocos topit cu uleiurile tale esenţiale preferate şi 1 linguriţă de ceară. Umple batonul de balsam cu amestecul obţinut şi lasă-l se răcească înainte de a-l folosi.

6. Demachiant

Uleiul de cocos curăţă şi hidratează cu succes pielea şi o lasă foarte fină. Îl poţi folosi ca demachiant şi îndepărtează chiar şi rimelul sau produsele waterproof.

 

7. Acnee

Dacă ai probleme cu tenul, poţi aplica uleiul de cocos pe coşuri. Datorită efectelor sale antibacteriene, acesta reduce roşeaţa pielii şi o calmează.

8. Arsuri solare

Uleiul obţinut din nuca de cocos este foarte eficient în calmarea arsurilor solare. Îl poţi folosi ca loţiune după plajă dar şi în timpul expunerii la soare. Datorită proprietăţilor sale hidratante şi antibacteriene, îl poţi aplica şi pe arsurile solare pentru a le vindeca mai repede.


Cam acestea sunt recomandările mele pentru utilizarea uleiului de cocos 😀 Este un produs multifuncţional şi ne sare in ajutor in foarte multe privinţe. Voi l-aţi folosit?

Nu uitaţi de mega-giveaway! puteţi înscrie până pe 11 Iunie şi aveţi sansa  câştigaţi un set de 20 de produse din gama Avon! Mai multe detalii aici.  

 

 

%d blogeri au apreciat: